Добро дошли на Српску енциклопедију

Разлике

Овде су приказане разлике између изабране ревизије и тренутне верзије странице.

Постави везу ка овом компаративном приказу

Обе стране последње ревизије Претходна ревизија
Следећа ревизија
Претходна ревизија
start [2019/05/07 20:35]
жељко_тодоровић
start [2019/10/07 20:34] (тренутно)
жељко_тодоровић
Линија 3: Линија 3:
  
 У изради Српске енциклопедије учествују њени уредници.\\ У изради Српске енциклопедије учествују њени уредници.\\
-Чланци се пишу српским језиком и ћириличким писмом.((<​color red>Наш сајт (//​srpskaenciklopedija.org//​) никако не треба доводити у везу са Српском енциклопедијом у издању Матице српске и САНУ!</​color>​))((<​color red>​Српска енциклопедија не гарантује тачност информација! Садржај користите на властиту одговорност!</​color>​))+Чланци се пишу српским језиком и ћириличким писмом.((<​color red>Овај сајт (//​srpskaenciklopedija.org//​) никако не треба доводити у везу са Српском енциклопедијом у издању Матице српске и САНУ!</​color>​))((<​color red>​Српска енциклопедија не гарантује тачност информација! Садржај користите на властиту одговорност!</​color>​))
 \\ \\
 \\ \\
Линија 12: Линија 12:
 {{ с:​српска_застава_са_великим_грбом_4с.png?​100}} {{ с:​српска_застава_са_великим_грбом_4с.png?​100}}
  
-**[[Срби]]**, ​народ словенског поријекла и припадници ​јужнословенске групе ​народа, који ​углавном живе на подручју ​јужне централне Европе. Српски народ укупно чини око 10,5 милиона људи.+**[[Срби]]**,​ јужнословенски народ који ​​претежно живи на подручју ​​Балканског полуострва ​и Панонске низије.
  
-Срби углавном живе у Србији, ​Босни и ХерцеговиниЦрној Гори, Хрватској,​ Словенији и Македонији. Срби су службено признати као мањина и у Румунији,​ Мађарској,​ Албанији,​ Чешкој и Словачкој.+Срби углавном живе у Србији, ​​Републици Српској (БиХ) и Црној Гори, ​а у мањем броју у Хрватској,​​ Словенији и Северној ​Македонији. Срби су службено признати као мањина и у Румунији,​​ Мађарској,​​ Албанији,​​ Чешкој и Словачкој.
  
-[[Срби|Читај даље овдје.]]+[[Срби|Читај даље овде.]]
  
 </​WRAP>​ </​WRAP>​
Линија 24: Линија 24:
 Редакцију Српске енциклопедије чине сви [[wiki:​users|уредници]]. Редакцију Српске енциклопедије чине сви [[wiki:​users|уредници]].
  
-Уредници имају технички статус //user// и/или //editor//.+Уредници имају технички статус //user// или //editor//.
  
 ===== Уређивачки одбор ===== ===== Уређивачки одбор =====
Штампање