Корисничке алатке

Алатке сајта


драган_лукач

Драган Лукач

Драган
Лукач

Рођење:
1968.
Крњеуша код Босанског
Петровца, СФРЈ

Јавна функција:
министар
унутрашњих послова
Републике Српске

Драган Лукач (Крњеуша код Бос. Петровца, СФРЈ, 1968), српски политичар, магистар државно-правних наука и полицијски службеник. Садашњи је министар унутрашњих послова Републике Српске и функционер Савеза независних социјалдемократа (СНСД). Бивши је командант специјалних јединица полиције.

Биографија

Драган Лукач је рођен 1968. године у Крњеуши код Босанског Петровца, СФРЈ. У родном мјесту је похађао основну школу. Средњу техничку школу је завршио у Бихаћу. У Бањој Луци је завршио Вишу школу унутрашњих послова, затим и Високу школу унутрашњих послова, као и постдипломске студије и стекао звање магистра државно-правних наука.

Током 25 година радног искуства обављао је послове у СУП СР БиХ, ЦСБ Сарајево и ЦСБ Бихаћ. У Министарству унутрашњих послова Републике Српске је радио од 1992. до 2005. када прелази у Градску управу Бања Лука гдје је обављао послове начелника Одјељења комуналне полиције.

У току Одбрамбено-отаџбинског рата командовао је специјалним јединицама Полиције Републике Српске, више пута је рањаван током рата, а одликован је Орденом Милоша Обилића за храброст и Орденом Карађорђеве звијезде за успјешно командовање јединицама. Унапријеђен је у чин пуковника полиције.

Ожењен је и отац је четворо дјеце.1)2)

Сродни чланци

драган_лукач.txt · Последњи пут мењано: 2021/10/03 16:14