Корисничке алатке

Алатке сајта


ален_шеранић

Ален Шеранић

Ален Шеранић (Бања Лука, СФРЈ, 1977), бошњачки политичар, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, функционер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и епидемиолог. Бивши је министар науке и технологије.

Биографија

Ален Шеранић је рођен 1977. године у Бањој Луци, СФРЈ (данас Република Српска). У родном граду је завршио основну школу и Гимназију, као и Медицински факултет (2004). Додатну едукацију из породичне медицине завршио је 2007. године, а специјализацију из епидемиологије 2015. Мастер тезу одбранио је у оквиру програма Кил универзитета у Великој Британији (2010).

Радио је три године као доктор медицине у Дому здравља Кључ, а од 2007. каријеру наставља на различитим позицијама у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске. Од маја 2018. обављао је функцију министра науке и технологије, а од октобра исте године привремено и функцију министра просвјете и културе по овлашћењу. У Влади Републике Српске под предсједништвом Радована Вишковића обавља функцију министра здравља и социјалне заштите.1)

Ожењен је и отац двоје дјеце.

Сродни чланци

ален_шеранић.txt · Последњи пут мењано: 2020/08/12 12:54 од жељко_тодоровић