Владо Ђајић

Владо Ђајић (Бања Лука, СФРЈ, 4. октобар 1965), српски неуролог, универзитетски професор, доктор медицинских наука, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске, политичар, функционер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и народни посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Биографија

Владо Ђајић је рођен 4. октобра 1965. године у Бањој Луци, СФРЈ (данас Република Српска). Запослен је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске као специјалиста неурологије, а био је и шеф Одјељења за цереброваскуларне болести. Редовни је професор Медицинског факултета у Бањој Луци. Замјеник је предсједника Одбора за хроничне незаразне болести Академије наука и умјетности Републике Српске (АНУРС).

Аутор и коаутор је седам књига и преко 60 радова у часописима, зборницима и конгресима.

За в. д. директора ЈЗУ Универзитетског клиничког центра Републике Српске је именован 31. марта 2017. године, а затим 25. маја 2018. године за генералног директора УКЦ РС. На октобарским општим изборима 2018. изабран је за народног посланика у Народној скупштини Републике Српске испред Савеза независних социјалдемократа (СНСД). Члан је скупштинског Одбора за здравство, рад и социјалну политику и Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу.1)2)3)

Сродни чланци

Спољне везе

Штампање