Марко Аћић

Марко Аћић (Дрвар, СФРЈ, 3. јул 1981), српски политичар, потпредсједник Демократског народног савеза (ДНС), в. д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске, правник, универзитетски доцент и доктор правних наука. Бивши је генерални секретар Народне скупштине Републике Српске.

Биографија

Марко Аћић је рођен 3. јула 1981. године у Дрвару, СФРЈ. Основну школу и средњу Економску школу је завршио у Бањој Луци. У истом граду је и дипломирао на Правном факултету. Мастер и докторске студије из области међународног права је завршио на Правном факултету у Београду. Радио је као виши асистент, а од 2017. године је доцент и предаје предмете Дипломатско и конзуларно право и Међународно јавно право.

У два мандата био је замјеник генералног секретара Народне скупштине републике Српске, а у мандату од 2014. до 2018. године и генерални секретар НСРС. Истовремено је обављао функцију предсједника Управног одбора Службеног гласника Републике Српске. По завршетку овог мандата обављао је послове савјетника генералног директора Путева Републике Српске. Октобра 2019. именован је за в. д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске.1)2)

Ожењен је и отац двоје дјеце.

Сродни чланци

Спољне везе

Штампање