Корисничке алатке

Алатке сајта


милош_букејловић

Милош Букејловић

Милош
Букејловић

Рођење:
21. март 1989.
Добој, СФРЈ

Јавна функција:
потпредсједник
Скупштине града Добој

Милош Букејловић (Добој, СФРЈ, 21. март 1989), српски политичар и правник. Садашњи је потпредсједник Скупштине града Добој, в. д. директора Електро Добоја и функционер Савеза независних социјалдемократа (СНСД). Бивши је предсједник Скупштине града и функционер Српске демократске странке (СДС).

Биографија

Милош (Бошко) Букејловић је рођен 21. марта 1989. године у Добоју, СФРЈ (данас Република Српска). У родном граду је завршио основну школу и Гимназију „Јован Дучић”. Звање дипломираног правника је стекао на Правном факултету Универзитета у Новом Саду. Прво радно мјесто му је било у кабинету градоначелника као референт за нормативне и кадровске послове, а потом је вршио дужност секретара Скупштине града Добој.

За градског одборника је биран 2016. године испред Српске демократске странке (СДС). Дана 10. марта 2020. изабран је за предсједника Скупштине града.1) На локалним изборима 2020. године по други пут је изабран за одборника и обавља дужност потпредсједника Скупштине града.

Милош Букејловић је функционер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и тренутно је члан Главног одбора, секретар Градског одбора Добој и предсједник МО Осјечани. Друштвени је активиста и заговарач потребе за подизање свијести по питању лајмске болести (борелиозе).

Говори енглески и њемачки језик. Ожењен је и отац једног дјетета.

Сродни чланци

Спољне везе


Miloš Bukejlović
Milos Bukejlovic

милош_букејловић.txt · Последњи пут мењано: 2021/10/03 16:18